Om Oss

Familjegården i Hörby AB är ett familjehem beläget på en naturskön gård strax utanför Hörby, mitt i Skåne. Här finns skog, fiske- och fågelskådningsmöjligheter, ridmöjligheter och sånt som hör till när man bor på landet. Gårdsbruket består av ekologisk odling och frigående ekologiska höns. Som familjehem arbetar vi som ett alternativ och komplement till institution – med stor vikt på nära uppföljning och individanpassade lösningar.

Sedan 2010 driver familjen en ekologisk butik och restaurang på gården som erbjuder praktik och hälsosam mat till alla inom verksamheten.

Andreas är utbildad humanekolog. Huvudriktningen i hans examen ligger inom humanekologi, där människa och natur möts. Jane är utbildad samhällsanalytiker med statsvetenskap och sociologi som huvudämnen. Vi har omfattande erfarenhet av socialt arbete sedan 2001. Vi har fungerat som alternativ till institution och har löpande uppdrag som familjehem och jourhem. Sedan sommaren 2016 driver vi ett HVB för ensamkommande ungdomar. Vi har även lång erfarenhet från familjerådslag och medling vid brott samt pedagogiskt arbete med ungdomar med särskilda behov.